En formem part

En formem part

Biblioteca de l'Institut Joan Oró


Un espai per consultar les darreres novetats adquirides. Un lloc per engrescar-vos a llegir les obres, de ficció o d'assaig, més venudes a les nostres llibreries.



Per consultar els llibres que hi ha a la biblioteca del centre, entreu a:

dimecres, 2 de maig del 2012

Novetats juvenils

L'evolució de la Calpurnia Tate, Jacqueline Kelly.
Traducció de Jordi Vidal i Tubau.
La Galera, SAU Editorial. Barcelona, 2010.

“Aquell estiu del 1899 jo tenia onze anys i era l’única nena de set fills. Us podeu imaginar una situació pitjor? Em dic Calpurnia Virgina Tate, però en aquell temps tothom em deia Callie V.”
La relació entre l’avi de la Calpurnia Tate i Charles Darwin és un dels punts de partida de L’evolució de la Calpurnia Tate, la primera novel·la de l’escriptora Jacqueline Kelly.
Tot i ser una novel·la adreçada al públic juvenil, pot ser considerada crossover, és a dir, per a tots els públics.La novel·la, que comença cada capítol amb una cita de l’Origen de les Espècies de Darwin, narra la relació de la Calpurnia Tate, una noia d’11 anys, amb el seu avi, un apassionat naturalista que es cartejava amb Darwin i que somnia amb trobar una espècie nova abans de morir-se. La història ens situa a Texas, l’any 1899, durant un calorós estiu, la Calpurnia decideix endinsar-se tota sola cap als espais naturals que envolten la casa. A la  noia li agrada descobrir la natura, i mentre la seva mare li intenta inculcar els costums de senyoretes de l’època, és a dir, cosir, cuinar, tocar el piano… la Calpurnia  es deleix  per observar el paisatge, capturar animals  per a analitzar-los científicament i prendre apunts en la seva llibreta. L’unic persona que li fa cas i mostra un gran interès per la seva feina, és el seu avi. A partir d’aquest moment, la relació entre ells dos s’anirà enfortint i serà l’eix narratiu de la novel·la.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada